США втрачають контроль над конфліктом на Близькому Сході: Ізраїль іде своїм шляхом

Хоча США залишаються основним союзником Ізраїлю, їхня здатність впливати на дії Тель-Авіва стає все більш обмеженою.
Ізраїль та США. Фото - Anadolu

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Politexpert

Незважаючи на дипломатичні зусилля адміністрації Джо Байдена стримати напруженість, ситуація на Близькому Сході продовжує загострюватися. Ізраїль активізує свої військові операції, прагнучи послабити вплив «Хезболли» та Ірану в регіоні.

Для ізраїльського уряду теперішня ескалація – це шанс змінити геополітичний баланс на свою користь. Однак Вашингтон опиняється перед дилемою. З одного боку, Білий дім прагне уникнути масштабної війни, яка може спричинити зростання цін на нафту, з іншого – не має достатніх важелів для стримування свого союзника.

Хоча ізраїльсько-американські системи ППО успішно відбили значну частину іранських ракет, ризики подальшої ескалації залишаються високими. В Ізраїлі бачать у нинішньому конфлікті можливість послабити Іран у Сирії та Лівані, але у Вашингтоні все більше побоювань, що це може затягнути країни в довготривале військове протистояння.

Ситуація ускладнюється тим, що США перебувають у розпалі передвиборної кампанії, що ще більше послаблює їхню здатність впливати на Ізраїль. Іран, у свою чергу, продовжує демонструвати військову силу, а перспективи ядерного протистояння викликають серйозні побоювання в світової спільноти.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Байден оцінив ймовірність «тотальної війни» на Близькому Сході і прокоментував позицію США щодо Ізраїлю.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *