Ціна на золото продовжує зростати на тлі наближення виборів у США

На фоні цих змін зростають і ціни на інші дорогоцінні метали, зокрема срібло, яке додало 1,3%.
Золото. Фото - Bestinvest

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg 

Ціни на золото стрімко зростають, наближаючись до рекордних показників, оскільки інвестори зосереджують увагу на президентських виборах у США. Змагання за посаду очільника країни обіцяє бути напрочуд запеклим, а фінансові ринки реагують на невизначеність результатів.

У 2024 році золото стало одним з найуспішніших товарів, встановивши кілька історичних максимумів через своє привабливе положення як безпечного активу. Це підкріплюється значними покупками центробанків різних країн, які шукають спосіб убезпечити свої активи на тлі геополітичних ризиків.

Поточна політична ситуація в США та економічна політика кандидатів лише посилюють попит на дорогоцінні метали. Інвестори почали активно переглядати свої портфелі, очікуючи можливі зміни після виборів. У той час як американський долар залишається стабільним, трейдери враховують ймовірність подальшого зниження ставок Федеральної резервної системи США, що може посилити попит на золото.

Експерти сходяться на думці, що жорсткі торговельні заходи, як-от підвищення мит, можуть призвести до зростання інфляції та ставок, що, у свою чергу, впливатиме на ринки. Це створює неоднозначну ситуацію для золота: з одного боку, актив зазвичай виграє від інфляційного середовища, з іншого — сильний долар і високі ставки можуть обмежити його зростання.

Незважаючи на поточний підйом долара, багато аналітиків прогнозують, що тенденція до пом’якшення монетарної політики ФРС, а також можливе уповільнення економіки США, можуть створити сприятливі умови для подальшого підвищення цін на золото. На одній з найбільших галузевих конференцій прогнозується, що до кінця жовтня 2025 року ціни на золото зростуть до $2 917 за унцію, що на 10% більше за поточні показники.

Сьогодні спотова ціна золота піднялася на 0,6%, досягнувши $2 679 за унцію, що майже дорівнює рекорду, встановленому минулого місяця. З початку року ціна на метал зросла майже на 30%, підтверджуючи його статус одного з найнадійніших активів у періоди невизначеності.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Держдепі США закликали Росію не погрожувати Вашингтону ядерним конфліктом.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *