Зростання витрат загрожує доступності середнього класу в США

Економічні виклики, пов’язані з доступністю житла, автомобілів та освіти, зростають на тлі уповільнення ринку праці та зменшення пандемійних заощаджень.
Середній клас. Фото - CNBC

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg

Попри стабілізацію інфляції та зростання зарплат, які позитивно вплинули на доходи багатьох американців, економічна ситуація все ще залишається головним питанням президентських перегонів у США. Основна причина – для багатьох родин основні складові середнього класу стають дедалі важкодоступнішими.

Значне зростання вартості житла ускладнило покупку власного будинку, який завжди був символом економічної стабільності. Для родини середнього класу тепер потрібно близько 19 років для накопичення першого внеску на житло, що значно більше, ніж 8 років тому. При цьому щомісячні виплати за іпотекою зросли майже вдвічі. Це пов’язано не тільки з високими відсотковими ставками, але й з тривалим дефіцитом житла на ринку.

Автомобілі, які колись були доступнішими, зараз також стали розкішшю для багатьох. Витрати на їхнє утримання та купівлю помітно збільшилися, роблячи володіння транспортним засобом значно дорожчим. Зростання вартості обслуговування авто, страхових платежів та кредитних ставок стає новим викликом для родин, особливо у контексті зменшення зарплат та втрати економічної стабільності.

Додатково до цього, витрати на освіту залишаються значним фінансовим навантаженням, попри певне зниження витрат на державні університети. Однак для більшості американських родин вартість навчання в приватних коледжах залишається недоступною, що ставить під загрозу мрії багатьох дітей про вищу освіту.

Економічні труднощі відчуваються і у сфері догляду за дітьми. Сьогодні витрати на дитячі садки та послуги доглядальниць для молодих сімей є одними з найбільш важких статей бюджету. Це ще більше ускладнює життя тих, хто намагається поєднувати кар’єру з сімейними обов’язками.

Незважаючи на деякі позитивні економічні показники, настрій серед виборців залишається песимістичним. Багато з них відчувають, що класична «американська мрія» – можливість придбати житло, виховувати дітей та забезпечити їм гідну освіту – стає недосяжною. Цей настрій може суттєво вплинути на результати президентських виборів, де економічні питання залишаються на перших позиціях.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Держдепі США висловилися про співпрацю із Києвом щодо плану перемоги України.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *