Посилення конфлікту: дрони “Хезболли” атакували резиденцію Нетаньягу

Розширення фронту та активізація бойових дій створюють нові виклики для ізраїльської безпеки та військових сил, що вимушені одночасно боротися на кількох напрямках.
Нетаньягу. Фото - Axios

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg

Ізраїль знову став свідком загострення військової ситуації на тлі ескалації конфлікту з ліванським угрупованням «Хезболла». 19 жовтня дрони, запущені з Лівану, вразили приморське місто Кесарія, де розташована заміська резиденція прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу. Хоча самого прем’єра і його дружини на момент атаки не було в будинку, напад підкреслює зростаючу небезпеку з боку північного кордону Ізраїлю.

За даними Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), два з трьох дронів були успішно перехоплені системами ППО, тоді як третій дрон завдав удару по споруді поблизу резиденції. Постраждалих внаслідок атаки не зафіксовано. Інцидент співпав із черговою хвилею обстрілів з боку Лівану, яка включала запуск ракет та безпілотників у напрямку центральної та північної частини Ізраїлю, зокрема міста Хайфа.

Ця атака відбулася через кілька днів після того, як Ізраїль оголосив про ліквідацію одного з лідерів угруповання ХАМАС, що, вірогідно, стало каталізатором нових ударів з боку «Хезболли». На тлі зростаючої напруги конфлікт, що триває між Ізраїлем, ХАМАС і «Хезболлою», продовжує посилюватися, ставлячи під загрозу безпеку в регіоні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Байден відповів, чи домовилися партнери про зняття заборони на удари України вглиб РФ.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *