Брюссель має намір повернутися до нових санкцій проти РФ після передачі Угорщиною головування в ЄС – ЗМІ

Керівництво ЄС має намір повернутися до нових антиросійських санкцій у січні 2025 року після передачі Угорщиною головування в Європейському Союзі Польщі.
Угорщина блокує обговорення антиросійських санкцій в ЄС. Фото – ЕРА

Американське видання Politico пише, що Брюссель збирається повернутися до питання антиросійських санкцій у січні наступного року, після того, як Польща розпочне головування у ЄС після Угорщини, інформує «Kreschatic».

Журналісти зазначають, що глава угорського уряду Віктор Орбан є найближчим союзником країни-агресора в Євросоюзі, який використовував свій вплив для стримування обговорень санкцій проти РФ. Однак Польща, яка є одним із головних прибічників України, має намір зайняти більш жорстку позицію у питанні обмежувальних заходів щодо Росії.

ЗМІ нагадало, що польський міністр із питань клімату Кшиштоф Болеста закликав розв’язати проблему імпорту газу і нафти із РФ, який знову зростає, незважаючи на санкції. Варшава, користуючись часом головування в ЄС, хоче посилити обмежувальні заходи щодо постачання палива із держави-терориста.

Нагадаємо, угорський прем’єр-міністр різко розкритикував план перемоги України. Орбан заявив, що стратегія Києва нібито закінчиться поразкою, тому Будапешт не підтримуватиме її.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version