Китай намагається зміцнити дипломатичні відносини напередодні виборів у США

Такі кроки Китаю навряд чи призведуть до довготривалих змін у його стратегічних підходах до питань національної безпеки, зокрема щодо Тайваню та Південно-Китайського моря.
Китай. Фото - Reuters

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg

Китай почав активні дипломатичні кроки на міжнародній арені, намагаючись покращити відносини з ключовими партнерами США, напередодні можливого повернення Дональда Трампа на пост президента. 

Особливу увагу Пекін звертає на Індію, Японію, Велику Британію та Австралію, демонструючи бажання налагодити діалог та зменшити напругу, що виникла у попередні роки.

Останніми днями Китай зробив кілька важливих дипломатичних кроків, включно з відновленням переговорів з Індією щодо спірного кордону та досягненням угод з Японією стосовно економічних питань. 

Пекін також сигналізує про готовність покращити відносини з іншими західними державами, прагнучи уникнути можливих економічних санкцій, які можуть виникнути внаслідок нової хвилі торговельної політики США.

Економічна ситуація всередині Китаю також впливає на його зовнішню політику. Китайський уряд шукає шляхи для стабілізації відносин із сусідами та важливими економічними партнерами, намагаючись уникнути загострення торговельних конфліктів на тлі уповільнення економічного зростання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що речниця МЗС Росії Марія Захарова обурилася написом на футболці Зеленського.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version