Лукашенко висловився щодо намірів Москви приєднати Білорусь до РФ

Нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв'ю російським пропагандистам висловився щодо намірів Москви приєднати його країну до РФ.
Нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото – ria.ru

Білоруський диктатор після саміту БРІКС дав інтерв’ю російському державному телеканалу «Россия 1» розказав, що у «високих колах» РФ є ті, хто прагне приєднати РБ до Росії. Лукашенко прокоментував заяви щодо «вступу до складу» країни-агресора, інформує видання «Kreschatic».

«Ви менше, ми більше, а в нас економіка така, сяка. Ми вам допомагатимемо і далі вступайте до складу РФ», – сказав соратник Путіна.

Самопроголошений президент РБ зазначив, що «так ставити питання» не можна, оскільки це призведе до початку війни. Представник Мінська нагадав, що Росія і Білорусь створюють так звану Союзну державу, яка дозволить країнам сформувати тісніші й міцніші стосунки, аніж в унітарній державі.

Диктатор вважає, що за таких умов «ніхто ні на кого не ображатиметься». При цьому нелегітимний президент РБ закликав не ставити перед собою «дурні завдання» та думати про те, що буде потім.

Як повідомлялося, генсек ООН Антоніу Гутерреш поїхав у Казань для участі у саміті БРІКС та зустрічі із кремлівським диктатором. У організації спробували виправдати візит генерального секретаря до Росії.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *