Незважаючи на війну на Близькому Сході: СА приймає інвесторів на саміті FII

Кількість фондів, що вкладають у саудівський ринок, за останній час зменшилась, а країна займає третє місце за недоінвестованістю серед країн, що розвиваються.
FII. Фото - Офіційний портал

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg

На наступному тижні Саудівська Аравія стане місцем збору найбільших імен у фінансах і технологіях на саміті Future Investment Initiative (FII). Цей захід, відомий як “Давос у пустелі”, проходитиме на фоні загострення військових конфліктів у регіоні, зокрема між Ізраїлем та Іраном, що підвищує геополітичні ризики.

Незважаючи на війну на Близькому Сході, провідні світові фінансові інститути виявляють інтерес до інвестиційних можливостей, які пропонує амбітна програма Crown Prince Mohammed bin Salman – Vision 2030.

Очікується, що на саміт приїдуть такі бізнесмени, як Ларрі Фінк (BlackRock), Джейн Фрейзер (Citigroup) та Девід Соломон (Goldman Sachs). Цього року також вперше виступлять представники технологічних компаній, зокрема Рут Порат з Alphabet і Шоу Чжоу з TikTok.

Саудівська Аравія володіє майже трильйоном доларів у суверенних фондах, але Crown Prince прагне, щоб ці кошти використовувалися для внутрішніх проектів. Однак регіональна нестабільність негативно впливає на інвестиційні настрої.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Стармер закликав Тегеран не відповідати на сьогоднішні авіаудари Ізраїлю.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *