Більше не в тренді: Apple припинила інвестиції в розробку власного електромобіля

Компанія Apple вирішила припинити розробку електромобіля, яка велася останні десять років
Магазин Apple на 5-й авеню в Манхеттені, Нью-Йорк, США. Фото - Reuters

Першим про це повідомило агентство Bloomberg, інформацію підтвердили джерела Reuters та The Wall Street Journal.

Як повідомляє «Kreschatic», за даними журналіста Bloomberg Марка Гурмана, на нараді 27 лютого Apple повідомила співробітникам автомобільного підрозділу, відомого як проект Titan, що закриває розробку.

Загалом над створенням електрокара Apple працювало близько двох тисяч людей. Компанія має намір перевести третину команди «проекту Titan» до інших підрозділів. Частина з них працюватиме зі штучним інтелектом. Як припускає WSJ, співробітників, які працюють над апаратним забезпеченням електрокара, швидше за все, буде звільнено. Деяких співробітників вже повідомили про звільнення.

Компанія Apple витратила на дослідження та розробку електромобіля мільярди доларів, пише WSJ. Останні кілька років, за даними видання, в автомобільному підрозділі шукали нову стратегію створення електрокара. Так, деякі топ-менеджери виступали за тісне партнерство з виробниками автомобілів та навіть за купівлю автомобільної компанії, але з цього нічого не вийшло, кажуть джерела.

Джефф Вільямс, головний операційний директор Apple, займався створенням електрокара. Фото – Bloomberg

Як зазначає Bloomberg, тепер Apple зосередиться на тому, щоб використати штучний інтелект у своїх поточних продуктах, у тому числі в iPhone та iPad. Очікується, що перші подібні функції з’являться в iOS 18, який, ймовірно, вийде у вересні разом з наступним поколінням iPhone.

Apple вела розробку безпілотного автомобіля з 2014 року. Вперше про розробку електрокара повідомила газета The Wall Street Journal у лютому 2015 року. Компанія планувала створити повністю автономний автомобіль, в якому не буде навіть керма, але надалі змінила концепт, вирішивши створити традиційний автомобіль із розширеними функціями, які допомагають водієві, пише Reuters. Спочатку компанія збиралася представити електромобіль у 2019 році. Потім, за даними Reuters, можливий випуск автомобіля було заплановано на 2024-2025 роки. Офіційно Apple про це не повідомляла.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Tesla втратила маже $15 мільярдів після презентації нового електромобіля Cybertruck

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version