Nvidia обійшла саудівського нафтового гіганта Aramco і посіла третє місце у списку найдорожчих компаній у світі

Корпорація Nvidia досягла ще однієї віхи, обігнавши Saudi Aramco за ринковою вартістю, що зробило виробника мікросхем третьою за вартістю публічною компанією у світі після Apple Inc. і Microsoft Corp.
Виробник мікросхем зріс на 66% у 2024 році, додавши в вартості 834 мільярди доларів. За ринковою капіталізацією акції Nvidia поступаються лише Apple і Microsoft. Фото - nvidia.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, компанія завершила п’ятничну сесію на рівні $2,06 трлн, вперше в історії закрившись вище позначки в $2 трлн. Тим часом вартість Aramco впала до 2,03 трильйона доларів, згідно з даними, зібраними Bloomberg.

вартість акцій
Інфографіка – Bloomberg

Акції Nvidia стрімко зросли на фоні різких прибутків, які підтвердили оптимізм Уолл-стріт щодо потенціалу штучного інтелекту змінити технологічну галузь. Компанія домінує на ринку графічних чіпів, призначених для виконання складних обчислювальних завдань, необхідних для роботи додатків ШІ, які компанії поспішають розробити.

Цього року зростання було невпинним. Акції зросли приблизно на 66% і додали близько 834 мільярдів доларів до вартості компанії.

Тим часом Aramco впав більш ніж на 5% цього року через зниження видобутку через скорочення ОПЕК+ і потенційну наступну пропозицію уряду Саудівської Аравії, що вплинуло на вартість акцій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що китайський техногігант Alibaba уклав рекордну угоду з купівлі стартапу зі штучного інтелекту

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *