Продажі найбільшого в світі виробника чипів TSMC зросли на 9,4% з початку року завдяки штучному інтелекту

Дохід Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. зріс на 9,4% за перші два місяці 2024 року завдяки хвилі глобального розвитку штучного інтелекту, який допомагає компенсувати потенційні наслідки уповільнення продажів iPhone
TSMC є головним світовим виробником чіпів для Apple, AMD і Nvidia. Фото - VCG

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, найбільша азіатська компанія, основним напрямком діяльності якої є виробництво чипів, повідомила про продажі в 397,4 мільярда NT$ (12,6 мільярда доларів) із січня по лютий. Це незважаючи на ознаки того, що корпорація Apple, на частку якої минулого року припадало 25% її бізнесу, зіштовхнулась з падінням продажів iPhone, особливо в Китаї.

виробництво чипів
TSMC переживає сплеск виробництва в області штучного інтелекту, яка прискорилася після того, як OpenAI розгорнула ChatGPT. Фото – Bloomberg

TSMC, головний виробник чіпів для Nvidia, переживає сплеск діяльності в області штучного інтелекту, яка прискорилася після того, як OpenAI розгорнула ChatGPT. Найпередовіший у світі виробник чіпів вважається одним із головних бенефіціарів зростання розвитку великих мовних моделей, які потребують чіпів високого класу. Цього тижня JPMorgan стала останньою брокерською компанією, яка підвищила цільову ціну на акції тайванської компанії, посилаючись не лише на штучний інтелект, але й на потенційний бізнес з Intel, який буде здійснюватися в найближчі роки.

TSMC — це «виробництво чипів і основа для майже всіх процесів штучного інтелекту в центрі обробки даних і периферії», — пишуть аналітики, у тому числі Гокул Харіхаран.

виробництво чипів
Чіп TSMC. Фото – globaltimes.cn

У січні керівники компанії заявили, що очікують повернення до стабільного зростання в цьому кварталі, і дали собі можливість збільшити капітальні витрати в 2024 році, припускаючи відновлення попиту на смартфони та комп’ютери. Цей прогноз випливає з багаторічного спаду, який, як очікують, закінчиться у 2024 році.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що продажі iPhone у Китаї обвалилися на чверть

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *