Apple погодилася виплатити інвесторам 490 мільйонів доларів за звинуваченням в шахрайстві

Apple досягла врегулювання у розмірі 490 мільйонів доларів США за колективним позовом, поданим групою інвесторів, які звинуватили головного виконавчого директора Тіма Кука в тому, що він ввів їх в оману в 2018 році щодо перспектив продажу компанії
Apple та інвестори досягли мирової угоди у справі про шахрайство з боку техногіганта. Фото - inc.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, Кук зробив неправдиві заяви про бізнес компанії в Китаї, через що акції Apple почали торгуватися за штучно завищеними цінами, заявили інвестори у своїй скарзі, яка стверджувала про порушення законодавства про цінні папери. Юристи оприлюднили запропоноване врегулювання у запиті на судове схвалення, поданому в п’ятницю до федерального суду в Окленді, Каліфорнія.

Угода відбулася в той момент, коли Apple продовжує стикатися з проблемами в Китаї, де продажі iPhone впали на рекордні 24% за перші шість тижнів цього року, згідно з незалежними дослідженнями, опублікованими на початку цього місяця. Адвокати інвесторів описали угоду як третій за величиною колективний позов щодо цінних паперів в історії округу.

Apple
Фото – Reuters

Apple заперечує будь-які порушення закону, але в заяві зазначає, що погодилася на мирову угоду, «визнаючи, що подальші судові процеси будуть тривалими, надто обтяжливими, дорогими та відволікаючими».

Акції Apple у п’ятницю впали на 1,1% на тлі більш широкого відкату на фондовому ринку.

Також раніше ми писали про те, що продажі iPhone у Китаї обвалилися на чверть: що стало причиною падіння

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *