Демонструє прихильність до Китаю: СЕО Apple Тім Кук взяв участь у кліматичному форумі в Пекіні

Головний виконавчий директор Apple приєднався до діалогу про зміну клімату в неділю на форумі в Пекіні, продовжуючи тиждень публічних демонстрацій прихильності його компанії до Китаю
Тім Кук сказав, що штучний інтелект є важливим інструментом для компаній, які прагнуть зменшити викиди вуглекислого газу. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, Тім Кук взяв участь у дискусії на щорічному Форумі розвитку Китаю щодо вуглецевої нейтральності та зміни клімату, де також обговорювалось те, як компанії можуть зменшити негативний вплив свого бізнесу. Apple поставила одні з найамбітніших цілей серед своїх конкурентів щодо зменшення викидів вуглекислого газу — Apple Watch рекламується як її перший продукт з нейтральним викидом вуглецю.

Ми досягаємо значного прогресу, але ми ще не досягли цього, і шлях попереду вимагає більше інновацій.

– сказав Кук щодо екологічних цілей компанії.

Штучний інтелект «забезпечує величезний набір інструментів для кожної компанії, яка бажає бути вуглецево-нейтральною або суттєво знизити свої викиди», сказав він.

Генеральний директор Apple повернувся на подію в Пекіні після того, як був одним із імен у торішньому списку учасників, що стало першим випадком, коли захід проводився офлайн після трьох років ізоляції через Covid. Кук поспілкувався з прем’єр-міністром Китаю Лі Цяном та іншими генеральними директорами міжнародних корпорацій.

Тім Кук сказав журналістам, що протягом останнього року він часто відвідував Китай, тому що «тут дуже жваво і так динамічно, мені завжди подобається приїжджати сюди». Минулого тижня соціальна команда Кука задокументувала в його профілі Weibo відвідування партнерів-постачальників і невеликого бізнесу з приготування кави за допомогою технології Apple.

Продажі iPhone
Магазин Apple у Пекіні. Фото – Bloomberg

Екологічна тема для поїздки Кука, яка включала відкриття великого нового магазину в Шанхаї в четвер, можливо, була обрана, щоб не зіткнутися з геополітичною чутливістю. Відносини між США та Китаєм продовжують погіршуватися. В Штатах погрожують заборонити TikTok, в той час як Apple сама отримала відповідь Китаю, оскільки їй довелося зіткнутися з забороною iPhone у китайських урядових або державних компаніях.

Глобальна корпоративна діяльність Apple тепер є вуглецево-нейтральною, а до 2030 року компанія прагне повністю звести до нуля кліматичний вплив у всьому бізнесі. Це включатиме виробничі ланцюги поставок і повний життєвий цикл продукту.

Компанія також поставила за мету виключити пластик з упаковки своїх продуктів до 2025 року. Коли Apple видалила зовнішню пластикову плівку з упаковки свого iPhone 13, то уникла 600 метричних тонн відходів, показавши вплив навіть невеликих змін у великому масштабі виробничої мережі. Вона виробляє сотні мільйонів iPhone, iPad і Mac щороку, переважно в Китаї.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Китай обурений забороною TikTok в США: суперечить чесній конкуренції

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *