В Іспанії заблокують Telegram через його використання для незаконного поширення контенту

Іспанський суд виніс рішення про блокування роботи служби обміну миттєвими повідомленнями Telegram у країні, оскільки він вважає, що користувачі незаконно обмінюються телевізійним і відеоконтентом
Telegram буде заблоковано в Іспанії за рішенням суду. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, суддя Сантьяго Педрас з Національного суду Іспанії видав судове рішення про блокування Telegram в Іспанії на шість місяців, оскільки він розслідує незаконне поширення контенту на кількох каналах платформи. Згідно з заявою, розслідування спрямоване не на саму компанію, а на окремих власників каналів.

Telegram має близько 900 мільйонів активних користувачів і є одним із найпопулярніших додатків для обміну повідомленнями у всьому світі. Його власник Павло Дуров використовує поверхневу модерацію контенту на сервісі, що призводить до звинувачень у тому, що він часто використовується для злочинної діяльності та поширення екстремістського контенту.

блокування Telegram
Павло Дуров. Фото – epravda.com.ua

Користувачі Telegram можуть створювати так звані канали для анонімного обміну вмістом, який потім може завантажити або переглянути будь-хто за допомогою програми.

Рішення про блокування Telegram в Іспанії було прийнято після того, як Telegram не відповів на запити суду про ідентифікацію власників каналів, на які націлені скарги. Суд попросив владу Віргінських островів, де зареєстрований Telegram, дати відповідь на запит, але не отримав її.

У рішенні Педраса названо кількох місцевих телекомунікаційних операторів, зокрема Telefonica та Orange SA, які повинні будуть заблокувати Telegram. Розслідування планується завершити до 29 вересня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Китай обурений забороною TikTok в США: суперечить чесній конкуренції

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *