З російського космодрому в черговий раз не змогли запустити ракету

Перший пуск важкої ракети-носія «Ангара-А5» із космодрому Східний в Амурській області скасовано
На космодромі Східний скасовано перший запуск важкої ракети «Ангара». Фото - росЗМІ

Як повідомляє «Kreschatic», ракета з розгінним блоком «Оріон» та випробувальним корисним навантаженням мала стартувати з майданчика о 12:00 9 квітня за московським часом. Пряму трансляцію запуску вів Роскосмос.

Старт скасували за дві хвилини до запланованого часу. «Видано команду відбій пуску. Керівникам робіт підготуватися до стоянки 24 години», – сказав диктор під час трансляції.

Що спричинило скасування пуску, поки не повідомляється.

Як заявляли в держкорпорації, нинішній запуск мав відкрити льотно-конструкторські випробування космічного ракетного комплексу «Амур» на Східному.

Важка ракета «Ангара»
Фото – росЗМІ

Ангара позиціонується як екологічно чиста ракета, яка не використовує токсичні компоненти палива. Вона має прийти на зміну ракетам-носіям «Протон-М», які експлуатуються у радянській та російській космонавтиці із середини 1960-х років.

Ракети сімейства «Ангара» розробляє та виробляє Державний космічний науково-виробничий центр імені М.В. Хрунічева. Сімейство включає ракети-носії від легкого до важкого класів в діапазоні вантажопідйомності від 3,5 тонни («Ангара-1.2») до 38 тонн («Ангара-А5В»).

Попередні випробування Ангари проводилися на космодромі Плесецьк в Архангельській області. Перший випробувальний пуск «Ангари-А5» відбувся 23 грудня 2014 року, другий – 14 грудня 2020 року, третій – 27 грудня 2021 року. Всього за останні десять років з Плесецька стартували шість ракет «Ангара» — три легкі та три важкі. За словами розробників, льотні випробування ракет «Ангара» легкого та важкого класу планується завершити у 2025 році.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вперше за 50 років американський космічний апарат здійснив посадку на Місяць

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *