Британські війська вперше випробують електромагнітну зброю для боротьби з БПЛА

Британські війська вперше випробують технологію EMP (electromagnetic pulse), яка використовує радіохвилі, щоб вивести з ладу електроніку та спалити друковані плати. Радіохвильова технологія може стати ключем до зриву атак безпілотників на полі бою
Радіохвильова технологія може стати ключем до зриву атак безпілотників на полі бою. Фото - 24.tv

Електромагнітно-імпульсна технологія та електромагнітна зброя є основним елементом голівудських екшн-фільмів про пограбування та розробляється військовими вченими з 1980-х років, але тепер вона на крок ближче до поля бою.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, RF DEW (Radio Frequency Directed Energy Weapon) цього літа буде передано 7-й групі протиповітряної оборони Британії для тестування в рамках планів покращення боротьби з безпілотниками.

БПЛА
Фото – Reuters

Електромагнітна зброя встановлена на машині підтримки MAN і працює, випромінюючи потужні радіохвилі, щоб порушити роботу електрики.

Метт Корк, програмний менеджер Лабораторії оборонної науки і техніки (DSTL) у Портон-Дауні, сказав:

Ідея полягає в тому, що вона генерує електромагнітний імпульс, який з’єднується з електронними схемами, перевантажує їх і вимикає роботу. Це призводить до припинення роботи електричних ланцюгів. Ми можемо використовувати це нелетально.

Програма під кодовою назвою Project Ealing стане першим випадком, коли британське Міністерство оборони проведе «користувацькі експерименти» з технологією електромагнітних імпульсів.

Ми розглядаємо цю технологію для кількох різних напрямів. Наприклад, чи може ця зброя захистити територію, чи зможе вона захистити рухомий конвой від безпілотників із вибухівкою, які є реальною загрозою. Ми дивимось на те, що випливає з поточних конфліктів, і намагаємося зрозуміти, чи буде це корисно там.

– сказав Корк.

Діапазон дії зброї та довжини хвилі, на яких вона працює, засекречені, але вона була виготовлена за комерційно доступною технологією, яка була створена американською компанією під назвою Teledyne E2V для вимикання підвісних моторів на човнах.

Електромагнітна зброя
Технологія EMP зіграла головну роль у голлівудському блокбастері «Одинадцять друзів Оушена». Фото – telegraph.co.uk

Технологія має потенціал знищити всю електроніку на невеликій території, як у вигаданому сценарії фільму «Одинадцять друзів Оушена», але насправді технологія, ймовірно, використовуватиметься як інструмент для подолання вхідних атак або для ураження конкретних цілей.

Також раніше ми писали про те, що експорт зброї з Росії за минулий рік обвалився вдвічі, найбільші покупці – Індія та Китай

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *