Ілон Маск хоче запустити Starlink в охопленому війною Ємені

За словами високопоставленого урядовця, міжнародно визнаний уряд Ємену наближається до ліцензійної угоди з компанією Ілона Маска Starlink щодо надання послуг супутникового Інтернету в охопленій війною країні
У Ємені поширене несанкціоноване використання терміналів Starlink. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic», єменський чиновник, який побажав залишитися невідомим, сказав Bloomberg, що уряд завершує роботу над ліцензією, хоча це може зайняти ще місяць. Якщо угода вдасться, Ємен приєднається до таких країн, як Ізраїль і Йорданія, які є одними з небагатьох, хто схвалив використання Starlink на Близькому Сході.

Ця угода може значно покращити інтернет-послуги в Ємені, де поширена цензура, а швидкість інтернету, згідно з Global Index SpeedTest, є однією з найповільніших у світі.

Значна частина країни знаходиться під владою бойовиків-хуситів, які також керують телекомунікаційними мережами в контрольованих ним районах. Але термінали Starlink працюють, підключаючись до найбільшої у світі мережі приватних супутників, тому їм не потрібен дозвіл групи повстанців.

хусити
Єменські хусити. Фото – hromadske.ua

Єменська угода означатиме реалізацію серії невдалих спроб отримати ліцензію на роботу в країні, яка перебуває в пастці громадянської війни з 2014 року.

Розслідування Bloomberg від 25 березня показало, що Ємен був серед багатьох юрисдикцій, включаючи Судан, Зімбабве, Південну Африку та Венесуелу, де використовувалися термінали Starlink, незважаючи на те, що компанія не мала ліцензії на роботу в цих країнах. І хусити, і уряд Ємену вже попередили порушників про серйозні покарання за використання інтернет-сервісу без дозволу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ілон Маск передумав їхати до Індії на зустріч з Нарендрою Моді для виходу на ринок Tesla та Starlink

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати