Керівництво Google натякає на повернення окулярів доповненої реальності Google Glass

Компанія Google роками намагалася змусити окуляри доповненої реальності (AR) працювати. Після того, як продаж перших версій гарнітури було припинено в 2015 році, компанія продавала корпоративні версії для підприємств, але їх також було припинено минулого року
Google Glass, гарнітура доповненої реальності, яка завоювала прихильників десять років тому, готується до відродження завдяки штучному інтелекту. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic», тепер керівники техногіганта сигналізують, що нові функції ШІ можуть створити основу для повернення окулярів AR. На щорічній конференції розробників компанії в Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія, одним із найгучніших оголошень Google став Project Astra – агент ШІ, який може використовувати камеру смартфона, щоб «бачити» навколишній світ і відповідати на запитання про пейзажі.

Project Astra
Презентація Project Astra. Фото – Bloomberg

Відеодемонстрація під час основної доповіді включала пару окулярів, які мали камеру та якийсь візуальний інтерфейс. Під час інтерв’ю з головним виконавчим директором Google DeepMind Демісом Хассабісом і співзасновником Google Сергієм Бріном керівники підтвердили, що компанія експериментує з ідеєю виготовлення окулярів для проекту Astra, пише Bloomberg.

Очевидно, що це чудово працює на смартфонах.

– сказав Хассабіс, який курує дослідження ШІ в Google.

Але (і вся Долина обговорює це), ймовірно, повинні бути й інші форм-фактори, коли ці системи будуть повністю розроблені. Мені здається, що окуляри на кшталт Google Glass очевидні.

Google Glass
Фото – Alphabet Inc

Брін назвав Project Astra «вбивчим додатком» для розробки окулярів на основі штучного інтелекту, додавши, що Google зарано почав цю гру 10 років тому, але не підтвердивши, що компанія зараз активно працює над окулярами.

Вільні руки – це гарна ідея. Багато речей, які ви хочете прокоментувати: ви готуєте чи займаєтеся спортом, або ви хочете, щоб це вам допомогло. Незручно робити це, тримаючи в руках телефон.

– сказав Брін.

Він також вказав на зусилля інших компаній зі штучного інтелекту у створенні кліпів зі штучним інтелектом та подібних пристроїв – частину спроб знайти менш нав’язливий спосіб взаємодії з генеративним ШІ.

І навіть через 10 років Брін вважає, що форм-фактор Google Glass був «досить крутим».

На жаль, ми помилилися з часом. Мені б хотілося, щоб я трохи краще розрахував це.

– сказав він.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що інсайдери розкрили вартість і технічні характеристики нового «бюджетного» смартфона від Google

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *