Білл Гейтс збирається витратити мільярди доларів на ядерну енергетику

Білл Гейтс заявив, що готовий вкласти мільярди доларів у проєкт новітньої атомної електростанції в Вайомінгу для задоволення зростаючих потреб США в електроенергії
Білл Гейтс заявляє про готовність інвестувати мільярди у ядерну енергетику. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic», стартап TerraPower, заснований Гейтсом, минулого тижня розпочав будівництво свого першого комерційного реактора у Вайомінгу, де закривається вугільна електростанція, повідомив мільярдер-співзасновник Microsoft в ефірі телеканалу CBS в програмі «Face the Nation». TerraPower вивчає простіші та дешевші реактори з 2008 року і планує завершити новий реактор у 2030 році, пише Bloomberg.

Я вклав понад мільярд доларів і готовий вкласти ще мільярди.

– сказав Гейтс, шоста найбагатша людина у світі за версією Bloomberg Billionaires Index.

Завод TerraPower, що має підтримку Міністерства енергетики США, спочатку планувалося ввести в експлуатацію у 2028 році. Але це означало б залежність від палива з Росії, що зараз є «неприйнятним», сказав Гейтс у програмі CNN «Fareed Zakaria GPS».

Дизайн реактора використовує рідкий натрій як охолоджувач замість води і містить розплавлену сіль, яка може зберігати тепло для підвищення його виходу. TerraPower планує отримувати паливо для реактора з США та їхніх союзників, зазначив Гейтс.

Вугілля поступається в конкуренції природному газу. І тому нам потрібно ефективно конкурувати з природним газом.

– сказав Гейтс у програмі CNN.

Ядерна енергія, яка не виробляє вуглецю, все більше розглядається як ключовий елемент у боротьбі зі зміною клімату, і все більше компаній просувають менші реактори. Минулого року 25 країн на конференції з кліматичних змін COP28 у Дубаї заявили про намір потроїти ядерні потужності, повідомляє Bloomberg.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Microsoft оголосила про рекордні інвестиції в штучний інтелект і центри обробки даних у Швеції

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *