Amazon інвестує 10 мільярдів євро у хмарну інфраструктуру та логістику Німеччини

Amazon, найбільший у світі постачальник хмарних обчислювальних послуг та зберігання даних, заявив про намір інвестувати додатково 10 мільярдів євро у свою хмарну інфраструктуру та логістичну мережу в Німеччині, оскільки технологічний гігант розширює свою мережу дата-центрів по всьому світу
Цього року Amazon взяла на себе кілька подібних зобов’язань по всьому світу. Фото - inventure.com.ua

Як повідомляє «Kreschatic», нові плани включають 8,8 мільярдів євро на будівництво та обслуговування хмарної інфраструктури для бізнесу Amazon Web Services (AWS) у Франкфуртському регіоні до 2026 року, повідомила компанія у заяві в середу. Це зобов’язання додається до планів компанії витратити 7,8 мільярдів євро до 2040 року на створення суверенного хмарного бізнесу в країні, пише Bloomberg.

Хоча оголошення було частиною зустрічі між генеральним директором Amazon Енді Джессі та канцлером Німеччини Олафом Шольцем, Amazon до того взяв на себе кілька подібних зобов’язань по всьому світу цього року. Минулого місяця Amazon також заявив, що інвестує 15,7 мільярдів євро в Іспанію до 2033 року та 1,2 мільярда євро в інфраструктуру та обчислення у Франції. Це на додачу до проектів у Мексиці, США, Саудівській Аравії та Сінгапурі.

Amazon
CEO компанії Amazon Web Services Енді Джессі та канцлер НІмеччини Олаф Шольц. Фото – Andy Jassy/X

AWS стикається з зростаючою конкуренцією з боку таких компаній, як Microsoft, яка також проводить власне глобальне розширення, оскільки індустрія змагається за збільшення потужностей обробки та зберігання даних для задоволення більших обчислювальних потреб, спричинених бумом програм штучного інтелекту.

Європейські регулятори постійно тиснуть на хмарні компанії з вимогою зберігати свої дані всередині блоку для вирішення питань конфіденційності та безпеки. Оголошення Amazon у травні стосувалося витрат на створення європейської суверенної хмари, яка буде контролюватися виключно людьми всередині Європейського Союзу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Microsoft оголосила про рекордні інвестиції в штучний інтелект і центри обробки даних у Швеції

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *