Microsoft наказала своїм співробітникам у Китаї використовувати iPhone для роботи замість Android

Компанія Microsoft повідомила своїм співробітникам у Китаї, що з вересня вони зможуть використовувати для роботи лише iPhone, що фактично означає припинення використання Android-пристроїв у робочих цілях
Корпорація Майкрософт посилює заходи безпеки в усьому світі після того, як зазнає постійних атак з боку державних хакерів. Фото - Bloomberg

Це рішення є частиною широкої кампанії з посилення кібербезпеки, яка спрямована на захист продуктів і сервісів Microsoft від хакерів, пише Bloomberg.

За даними внутрішнього меморандуму, з яким ознайомився Bloomberg News, Microsoft вимагатиме від співробітників використовувати пристрої Apple для підтвердження своєї особи при вході в систему. Цей захід спрямований на те, щоб всі співробітники користувалися менеджером паролів Microsoft Authenticator і додатком Identity Pass.

Причини рішення

Як повідомляє «Kreschatic», Microsoft вирішила заблокувати доступ до корпоративних ресурсів для пристроїв Android через те, що вони не можуть підключатися до мобільних сервісів Google у Китаї. Оскільки Google Play недоступний у цій країні, єдиним місцем, де співробітники можуть завантажувати ці обов’язкові додатки, є App Store від Apple.

Компанія також підвищує рівень безпеки по всьому світу після серії атак з боку хакерів, спонсорованих державами, зокрема Росією. У січні було виявлено злом, пов’язаний з Росією, який торкнувся десятків урядових агентств США, включаючи Державний департамент.

Реакція ринку та перспективи

Вартість акцій Microsoft та Apple майже не змінилися через цю новину в Нью-Йорку в понеділок. Акції Alphabet знизилися майже на 1%, тоді як акції Xiaomi знизилися приблизно на 1% у Гонконгу.

Цей крок може знову привернути увагу до ситуації з iPhone у Китаї — важливого питання в умовах геополітичного конфлікту між Пекіном і Вашингтоном. З 2023 року дедалі більше китайських державних компаній і агентств наказують співробітникам припинити приносити на роботу іноземні пристрої через побоювання щодо безпеки.

Інші заходи безпеки

Microsoft також повідомила, що в рамках ініціативи Secure Future Initiative (SFI) планує використовувати штучний інтелект та інші методи для швидшого вирішення вразливостей у хмарних сервісах, ускладнення для хакерів крадіжки облікових даних та автоматичне запровадження багатофакторної аутентифікації для співробітників.

Для тих співробітників, які використовують Android-пристрої — включаючи пристрої, вироблені Huawei або Xiaomi — компанія надасть iPhone 15. Пристрої можна буде забрати у різних хабах по всьому Китаю, включаючи Гонконг, де доступні сервіси Google.

Microsoft підкреслює, що здійснює цей перехід для підвищення безпеки своїх сервісів і продуктів в умовах постійного зростання кіберзагроз і геополітичних напружень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російські хакери, пов`язані з службою зовнішньої розвідки, зламали пошту топ-менеджерів Microsoft

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *