Телекомунікаційний гігант AT&T заплатив 400 тисяч доларів хакеру, який викрав «чутливі дані» компанії

Хакер, який стверджує, що викрав конфіденційні журнали дзвінків і текстових повідомлень від AT&T, сказав, що йому заплатили близько 400 000 доларів за видалення даних
AT&T заплатила близько 400 000 доларів хакеру за те, що він не оприлюднив конфіденційні дані. Фото - Bloomberg

Як пише Bloomberg, аналіз адреси біткойн-гаманця, наданий хакером, показує транзакцію в середині травня, яка, на думку аналітиків, пов’язана з вимаганням. Інсайдери підтвердили платіж від AT&T хакеру. Чи користувалася компанія посередником для оплати хакерам, поки що не було ясно.

Як повідомляє «Kreschatic», представник AT&T відмовився коментувати, чи заплатила компанія викуп, щоб запобігти наслідкам злому, який потенційно викрив величезний кеш журналів викликів і текстових повідомлень від майже всіх бездротових клієнтів протягом шести місяців у 2022 році.

Обсяг і деталі даних, включно з деякою інформацією про місцезнаходження, становлять загрозу національній безпеці, причому деякі експерти відзначають, що розмір передбачуваної виплати викупу виглядає надзвичайно низьким порівняно з іншими нещодавніми резонансними подіями здирництва. Порушення також є одним із численних компромісів, пов’язаних з інцидентом безпеки в постачальника програмного забезпечення для аналізу даних Snowflake, і ця компанія продовжує мати справу з репутаційними наслідками цього питання.

Хакер сказав, що вони надали інформацію — і приблизно семихвилинне відео, яке, як вони стверджували, показує видалення даних — щоб спробувати продемонструвати, що вони виконали свою угоду з AT&T. Представник компанії відмовився коментувати, чи отримали вони відео. У п’ятницю AT&T заявила, що не вважає, що журнали вкрадених дзвінків і текстових повідомлень були оприлюднені.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російські хакери, пов`язані з службою зовнішньої розвідки, зламали пошту топ-менеджерів Microsoft

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *