Tesla почне виробляти і використовувати роботів-гуманоїдів з наступного року

Глава Tesla Ілон Маск оголосив, що виробник електромобілів почне виробляти і використовувати людиноподібних роботів з наступного року
Ілон Маск продемонстрував прототип робота-гуманоїда Optimus у 2022 році. Фото – Tesla

У соціальній мережі Маск повідомив, що роботи спочатку будуть використовуватися самою Tesla, а з 2026 року почнеться їх виробництво на продаж, пише BBC.

Як повідомляє «Kreschatic», раніше технологічний мільярдер зазначав, що очікує готовності робота, названого Optimus, для використання на заводах Tesla до кінця цього року. Інші компанії, включаючи Honda та Boston Dynamics, також розробляють свої власні людиноподібні роботи.

Tesla матиме по-справжньому корисних людиноподібних роботів для внутрішнього використання Tesla наступного року і, сподіваюся, досягне високого рівня виробництва для інших компаній у 2026 році.

– написав Маск у своїй соціальній мережі X.

Ця новина з’явилася за день до того, як Tesla мала оприлюднити свої останні фінансові результати. Акції компанії завершили торги в понеділок у Нью-Йорку зі зростанням більш ніж на 5%.

Компанія заявила, що прагне створити “автономного людиноподібного робота”, який виконуватиме “небезпечні, повторювані або нудні завдання”. Маск раніше зазначав, що Tesla прагне до масового виробництва роботів, кожен з яких коштуватиме менше ніж 20 тисяч доларів.

Відомо, що Маск часто ставить амбітні терміни для своїх компаній, яких не завжди дотримується. У 2019 році він заявив, що “дуже впевнений”, що Tesla матиме автономні таксі на дорогах уже наступного року.

Раніше цього року Маск заявив, що довгоочікуване роботаксі буде представлено 8 серпня. Однак минулого тижня він, схоже, підтвердив повідомлення про те, що захід буде відкладено.

Маск не назвав нову дату, але зазначив, що запросив зміну передньої частини автомобіля. “Додатковий час дозволяє нам показати ще кілька речей,” – написав він. Це сталося після того, як Bloomberg News повідомило, що захід було відкладено до жовтня.

Останнім часом компанії Маска все більше зосереджуються на таких технологіях, як штучний інтелект, автономне водіння та роботи, у той час, як попит на електромобілі зменшується.

Також раніше ми писали про те, що Tesla дивує ринок несподівано великими продажами автомобілів

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *