Технології розкривають таємниці: Австралія знайшла затонулий корабель-привид через 55 років після катастрофи

Через 55 років після трагедії, що забрала життя 21 людини, Австралія знайшла залишки корабля MV Noongah
Високотехнологічне судно виявило затонулий корабель MV Noongah. Фото – CSIRO.

Як пише BBC, цей 71-метровий вантажний корабель перевозив сталь біля узбережжя Нового Південного Уельсу, коли потрапив у шторм у 1969 році, викликавши одну з найбільших морських пошукових операцій в історії Австралії.

Як повідомляє «Kreschatic», п’ятеро з 26 членів екіпажу були врятовані з води в перші години після затоплення судна, але лише одне тіло було знайдено серед тих, хто зник у морі. Лише через кілька хвилин після подачі сигналу лиха 25 серпня судно затонуло в бурному морі. Ескадра есмінців, тральщики, літаки, гелікоптери та інші судна Королівського австралійського флоту розпочали масштабний пошук, а рятувальні команди також обшукували берег у пошуках будь-яких ознак вижилих.

Протягом наступних 12 годин вони знайшли двох чоловіків у двох окремих рятувальних плотах і ще трьох, що трималися за дошку. Доля решти екіпажу та самого судна залишалася загадкою з того часу.

MV Noongah
Фото – Australian National Maritime Museum

Жителі місцевості вперше помітили залишки корабля багато років тому в глибокій воді біля узбережжя South West Rocks, приблизно за 460 км на північ від Сіднея, і повідомили його координати владі.

Давно підозрювали, що це може бути Noongah, але технології або знання про занурення, необхідні для ідентифікації корабля, не були доступні.

Але минулого місяця високотехнологічний корабель, що належить Науково-дослідній організації Співдружності (CSIRO), був відправлений для подальшого розслідування.

Вони знайшли затонулий корабель, який майже неушкоджений і стоїть вертикально на морському дні, 170 метрів нижче поверхні. За словами CSIRO, усі його ключові розміри збігаються з Noongah.

Проект Sydney Project, який займається пошуком та документуванням залишків загублених кораблів, тепер планує занурення, щоб зібрати додаткову інформацію з місця події в надії з’ясувати, чому затонуло судно.

Також раніше ми писали про те, що в Непалі розбився пасажирський літак, на борту якого було 19 осіб

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *