Tesla відкликає автомобілі через проблеми з капотом

Tesla видала програмне оновлення для понад 1,8 мільйонів автомобілів у США, щоб виправити несправну систему сповіщення про незамкнутий капот
Tesla почала надсилати програмне оновлення клієнтам у червні. Фото - teslarati.com

У повідомленні про відкликання американські регулятори безпеки зазначили, що несправна деталь може призвести до того, що автомобіль не зможе виявити та попередити водіїв про незамкнутий передній капот, що створює ризик його повного відкриття під час руху автомобіля.

Як повідомляє «Kreschatic», Tesla почала розслідування проблеми у березні, після скарг на “небажане відкриття капота” в Китаї, де була виготовлена ця деталь.

Відкликання торкнулося значної кількості автомобілів, виготовлених компанією за останні роки, включаючи певні моделі Model 3, Model S та Model X, виготовлені з 2020 року, пише BBC.

Розслідування Tesla виявило, що проблеми були більш поширеними в Китаї, ніж в Європі чи Північній Америці, з невідомих причин, згідно з документами Національної адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA), опублікованими щодо відкликання.

У США компанія зазначила, що знає лише про три випадки, які потенційно пов’язані з проблемою, і не має даних про жодні аварії чи травми.

Цього місяця, “з великою обережністю, поки всі інженерні дослідження тривають, Tesla прийняла рішення добровільно відкликати постраждалі автомобілі,” згідно з документами NHTSA.

Tesla почала надсилати програмне оновлення клієнтам у червні. Лише 1% автомобілів, що підлягають відкликанню, насправді можуть мати дефект, згідно з повідомленням.

Це останнє повідомлення про відкликання, що стосується електромобільної компанії Ілона Маска, яка значно збільшила виробництво за останні роки.

Найбільше відкликання стосувалося оновлення системи автопілота для понад двох мільйонів автомобілів наприкінці минулого року.

У 2021 році компанія також зіткнулася з відкликанням, пов’язаним із несправними замками капота, деякі з яких були неправильно вирівняні та збільшували ризик відкриття під час руху.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Tesla дивує ринок несподівано великими продажами автомобілів

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *