Volkswagen фактично повернувся до Росії – Die Zeit

На початку липня німецький концерн Volkswagen фактично повернувся на російський ринок, розпочавши продаж автомобілів під брендом Jetta, пише видання Die Zeit
Die Zeit повідомила, що Volkswagen фактично повернувся до Росії. Фото – Die Zeit

Як повідомляє «Kreschatic», бренд Jetta – це перероблені аналоги оригінальних моделей Volkswagen, що спочатку створені для Китаю. З німецьких комплектуючих їх виготовляє китайський концерн FAW. Jetta давно ввозилися до Росії за програмою «паралельного імпорту», ​​проте кілька тижнів тому Jetta Motors, за даними Die Zeit, повідомила російські ділові ЗМІ про офіційний запуск.

Формально Jetta в Росію постачає FAW, проте, підкреслює Die Zeit, «здається не дуже правдоподібним», що це було б зроблено без відома німецької сторони.

У самому Volkswagen сказали, що нічого не знають про бізнес у Росії.

Volkswagen оголосив про вихід з Росії через кілька тижнів після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Через рік компанія продала свій завод у Калузі за 160 мільйонів євро.

До початку війни німецький концерн, за підрахунками Forbes, був найбільшою іноземною компанією на ринку. На Volkswagen у Росії працювало чотири тисячі співробітників, а інвестиції німецького концерну у виробництво склали два мільярди євро.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Samsung вирішив повернутися в Росію: техногігант відновив рекламну активність в країні

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *