Незвичайний туризм: SpaceX вперше відправить туристів у космос

На орбіті Землі готується новаторська місія, яка обіцяє увійти в історію космонавтики. 
SpaceX. Фото - Phys.org

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на SpaceX

Перший політ космічних туристів до полярних регіонів нашої планети готується до запуску в кінці цього року. Місія, яку нарекли Fram2, стане важливим етапом у вивченні космосу, адже астронавти вперше відправляться в полярний простір, долаючи традиційні маршрути над середніми широтами.

Що робить цей політ справді унікальним? У складі екіпажу — не професійні астронавти, а звичайні люди з різних куточків світу. Це нове слово в космічному туризмі, який набуває все більшого значення. Під час своєї місії вони не просто милуватимуться краєвидами з орбіти. Fram2 ставить перед собою амбітні наукові завдання: від спостереження за полярними сяйвами до вивчення впливу космосу на людський організм. Зокрема, планується вперше зробити рентгенівські знімки людини в космосі.

Політ, який організує SpaceX за допомогою ракети-носія Falcon 9, триватиме до п’яти днів. За цей час космічний корабель Crew Dragon курсуватиме на висоті 425-450 км, зокрема, спостерігатиме за рідкісним атмосферним явищем, відомим як стів. Ця місія не тільки демонструє науковий потенціал туристичних польотів, але й закладає фундамент для майбутніх досліджень нашої планети з космосу.

Названа на честь легендарного норвезького корабля “Фрам”, місія Fram2 символізує дух досліджень, який колись привів людство до освоєння полярних регіонів Землі. Як і їхні відважні попередники, сучасні дослідники вирушають у подорож, яка відкриває нові горизонти. Якщо все пройде за планом, ця місія не просто розширить наші знання про космос, а й стане доказом того, що дослідження космосу дедалі більше стає справою для всіх, а не лише для обраних.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ілон Маск заявив про масштабну кібератаку на платформу X.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version