Китай починає виробництво нових гуманоїдних роботів

Компанія Unitree Robotics, яка здобула популярність завдяки своїм чотириногим роботам, зробила амбітний крок у новий сегмент ринку — гуманоїдні роботи. 
Робот G1. Фото - TrashBox

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на New Atlas

Їхня свіжа розробка, робот G1, вже встигла викликати інтерес своїми розширеними можливостями та доступною ціною в 16 тисяч доларів.

До недавнього часу Unitree Robotics зосереджувалася на створенні чотириногих машин, таких як Go2 і B2. Але зараз компанія кидає виклик лідерам у сфері гуманоїдної робототехніки, змагаючись з такими гігантами, як Tesla, Figure, Boston Dynamics і Sanctuary AI.

G1 — це більше, ніж просто новинка в лінійці Unitree. Він демонструє значний прогрес у технологіях: стрибки, швидкі повороти, танці, долання перешкод та здатність адаптуватися до змін середовища у реальному часі — це лише частина його вражаючих можливостей. Робот також оснащений найсучаснішими сенсорами: 3D LiDAR, камерою глибини RealSense, мікрофонною решіткою для прийому голосових команд та стереодинаміком на 5 Вт. Заряджається він раз на дві години завдяки акумулятору ємністю 9000 мАч.

Компанія наголошує на готовності G1 до масового виробництва, проте поки немає офіційних підтверджень про початок серійного випуску. З таким набором функцій і ціною G1 здатен змінити правила гри на ринку робототехніки, пропонуючи унікальне поєднання передових технологій та доступності для широкої аудиторії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що китайські розробники створили гіперзвуковий космічний апарат.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version