У Росії стався масштабний збій у роботі інтернет-сервісів

У середу, 21 серпня, у Росії стався масштабний збій у роботі інтернет-сервісів, який охопив значну частину цифрових платформ і ресурсів.
Хакери. Фото - РБК

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на “Медузу

Користувачі по всій країні зіткнулися з проблемами доступу до ключових інструментів зв’язку та фінансових послуг, зокрема месенджерів, соціальних мереж і банківських додатків.

Першими під удар потрапили такі популярні месенджери, як Telegram, Viber та WhatsApp, доступ до яких був суттєво ускладнений. Водночас користувачі зіткнулися з перебоями у роботі ігрової платформи Steam, стримінгового сервісу Twitch, відеохостингу YouTube, соціальних мереж Instagram, Discord і Skype, а також інтернет-магазину AppStore та сайту Wikipedia.

Неполадки не обійшли стороною й російські сервіси. Серед постраждалих – “Яндекс” та “ВКонтакте”, які стали недоступними для багатьох користувачів. Не змогли стабільно працювати й інтернет-сервіси провідних російських банків, таких як “Газпромбанк”, “Сбербанк”, “Альфа-Банк” та “Тінькофф”. Збої також торкнулися сервісів мобільних операторів, що додало складнощів у комунікації та доступі до послуг.

Іронічно, що навіть сайт “Сбой.рф”, створений для відстеження збоїв, також став жертвою цієї ситуації.

У “Роскомнадзорі” вже встигли прокоментувати подію, зазначивши, що причиною масштабного збою стала нібито DDoS-атака на операторів зв’язку. Водночас, за повідомленнями, російські IT-фахівці заявляють про успішне відбиття цієї атаки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що сайт Динамо Київ зазнав DDoS атаки.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version