Цензура під час пандемії Covid-19: Марк Цукерберг звинуватив уряд США в тиску на Facebook

Генеральний директор Meta Platforms Марк Цукерберг заявив, що Facebook зазнав тиску з боку Білого дому щодо цензури контенту, пов'язаного з Covid-19 під час пандемії, і що він шкодує про рішення компанії піддатися цим вимогам
Марк Цукерберг звинуватив уряд США в тиску на Facebook під час пандемії Covid-19. Фото - Bloomberg

У 2021 році старші чиновники адміністрації Байдена, включаючи Білий дім, протягом місяців неодноразово тиснули на наші команди, щоб цензурувати певний контент, пов’язаний із COVID-19, включаючи гумор і сатиру.

– написав Цукерберг у листі до Комітету з питань судової влади Палати представників США, повідомляє Bloomberg. І хоча Meta мала можливість самостійно вирішувати, чи видаляти контент, він заявив, що «тиск з боку уряду був неправильним, і я шкодую, що ми не висловилися про це більш рішуче.»

Як повідомляє «Kreschatic», під час пандемії Facebook зіткнувся з критикою з боку противників локдаунів, вакцин і обов`язкових масок через видалення певних публікацій, які, на думку компанії, містили дезінформацію щодо вірусу або суперечили її політиці. У цілому, за трохи більше ніж рік, Facebook видалив понад 20 мільйонів одиниць контенту. Цукерберг приєднався до інших керівників соціальних мереж, включаючи колишнього генерального директора Twitter Джека Дорсі, у висловленні жалю щодо випадків модерації контенту, які, на їхню думку, зайшли надто далеко.

Зараз у світі тривають суперечки щодо того, наскільки далеко соціальні медіа повинні заходити в контролі за коментарями, зображеннями та іншим контентом, розміщеним їхніми користувачами. Деякі платформи вважають, що їм варто уникати втручання в те, що користувачі можуть або не можуть сказати онлайн, тоді як деякі уряди стверджують, що надмірно вільна позиція може призвести до злочинної поведінки. Наприклад, французькі офіційні особи затримали співзасновника Telegram Павла Дурова через те, що компанія, на їхню думку, неадекватно боролася зі злочинністю в додатку для обміну повідомленнями, включаючи поширення матеріалів із сексуальним насильством над дітьми.

Напередодні президентських виборів у США, де змагаються віце-президент Камала Гарріс і колишній президент Дональд Трамп, Цукерберг також прагне здаватися нейтральним.

Моя мета – бути нейтральним і не брати участі у виборах жодним чином, або навіть не виглядати так, ніби я беру участь.

– написав Цукерберг у листі, який був опублікований на сторінці Комітету з питань судової влади Палати представників у Facebook і підтверджений Meta.

Нагадаємо, раніше ми писали про затримання Дурова: Telegram відповів на обвинувачення у співпраці з злочинцями

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *