ЄС вимагає від Apple надати користувачам можливість видаляти App Store

Apple планує революційні зміни в управлінні стандартними застосунками на пристроях iPhone та iPad, починаючи з Європейського Союзу. 
Apple. Фото - ЕМЕ

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg

З наступного оновлення програмного забезпечення користувачі зможуть змінювати і навіть видаляти застосунки, які раніше були незмінними елементами системи, як-от браузер, камера чи App Store.

Ці зміни викликані новими правилами ЄС, що мають на меті посилити конкуренцію серед розробників та надати користувачам більше можливостей для налаштування своїх пристроїв. Такий крок може стати знаковим, адже раніше Apple обмежувала можливість видалення своїх застосунків, як наприклад, Safari чи Apple Maps, що часто залишались незмінними навіть після спроб заміни їх альтернативами.

Однак ці нововведення також викликають побоювання. Видалення важливих системних застосунків, як-от програма для збереження фотографій чи App Store, може створити непередбачувані складнощі для користувачів. Незважаючи на те, що Apple, швидше за все, запропонує інструменти для відновлення таких налаштувань, ризик випадкового видалення залишається.

Поки що ці зміни анонсовані лише для країн ЄС, проте можливо, що з часом Apple розширить їх на інші регіони. Це нововведення стане значущим кроком у розвитку пристроїв Apple, відкриваючи нові можливості для налаштування та управління програмним забезпеченням.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Марк Цукерберг звинуватив уряд США в тиску на Facebook.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *