Starlink надасть безкоштовні екстрені послуги SOS по всьому світу

Starlink планує надати користувачам смартфонів можливість зв’язку з екстреними службами навіть у найвіддаленіших куточках планети. 
Starlink. Фото - DepositPhoto

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Ілона Маска

Сьогодні більшість мобільних пристроїв залежить від стільникових вишок, що робить їх непридатними для використання в ізольованих районах. Однак новий проєкт компанії Ілона Маска може кардинально змінити ситуацію.

Starlink вже має понад 6000 супутників на орбіті, що забезпечує глобальний широкосмуговий зв’язок. Ця мережа здатна охопити навіть ті території, де традиційний мобільний зв’язок недоступний. Однак, для того, щоб функція глобального екстреного зв’язку SOS стала реальністю, Starlink потрібне схвалення кожної країни, де ця послуга буде запроваджена. Зважаючи на важливість ініціативи, очікується, що процес узгодження буде пришвидшений.

Ця послуга має на меті забезпечити доступ до екстрених служб у випадках, коли відсутній зв’язок через стільникові мережі, що особливо актуально для віддалених або важкодоступних районів. Розробники підкреслюють, що головним пріоритетом є збереження життя людей, які можуть опинитися в небезпечних ситуаціях без можливості викликати допомогу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що SpaceX на невизначений термін відклала перший вихід у відкритий космос цивільних осіб.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *