У Південній Кореї розпочали розслідування щодо Telegram через дипфейки

Поліція Сеула розпочала досудове розслідування щодо Telegram у справі про можливе сприяння поширенню дипфейків сексуального характеру
Поліція Південної Кореї розпочала розслідування того, чи Telegram сприяє сексуальним злочинам в Інтернеті, повідомляє Yonhap. Фото - Reuters

Про це повідомляє агентство Ренхап. Розслідування стало наслідком «громадського та політичного обурення» через появу в Telegram фальшивих порнографічних зображень за участю південнокорейських жінок.

За даними Національного поліцейського управління Південної Кореї, з 26 по 29 серпня поліція отримала 88 повідомлень про злочини, пов’язані з дипфейками. Усього було встановлено 24 підозрюваних.

Як повідомляє “Kreschatic“, глава поліції Ву Чон Су визнав труднощі з проведенням розслідування щодо підозрюваних, оскільки, за його словами, Telegram не надає жодних даних, зокрема інформації про облікові записи користувачів.

За даними Ренхап, поліція перевіряє вісім телеграм-ботів, які створюють дипфейки, а також вивчає групові чати, в яких займаються поширенням компрометуючих матеріалів.

Ву Чон Су зазначив, що поліція планує співпрацювати із французькими слідчими органами під час проведення розслідування.

Павла Дурова затримали в аеропорту Парижа увечері 24 серпня. Через п’ять днів Дурова звільнили під судовий нагляд із зобов’язанням внести заставу у розмірі п’яти мільйонів євро. Йому заборонили залишати Францію. Засновника Telegram звинуватили за кількома статтями, пов’язаними з організованою злочинністю, серед них — відмова співпрацювати з владою та співучасть у поширенні наркотиків та дитячої порнографії. Адвокат Дурова Давид-Олів’є Камінськи назвав абсурдом справу проти свого клієнта.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Туреччина хоче заблокувати Telegram

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *