Новий крок в майбутнє: Tesla впровадить технологію автопілота у Китаї та Європі на початку наступного року

Tesla планує запустити свою передову систему допомоги водіям, яку називає технологією Full Self-Driving (FSD), у Китаї та Європі вже у першому кварталі наступного року, очікуючи на отримання необхідних регуляторних дозволів
Виставковий зал Tesla в Шанхаї. Фото - Bloomberg

Як повідомляє “Kreschatic“, у четвер афілійована з виробником електромобілів компанія Tesla AI опублікувала дорожню карту нових технологій на офіційному акаунті X (колишній Twitter). Ця заява свідчить про те, що компанія перебуває на шляху до отримання дозволів від місцевих органів влади на впровадження технології, яку вона вбачає як ключовий елемент для збільшення продажів і збереження лідерства перед китайськими конкурентами, які також активно працюють над аналогічними системами водійської допомоги.

Tesla досягла значних успіхів у процесі отримання дозволів на китайському ринку, зокрема після успішного проходження оцінок щодо безпеки даних та укладення угоди про мапування і навігацію з технологічним гігантом Baidu, пише Bloomberg. Також компанія отримала дозвіл на тестування технології FSD на вулицях Шанхаю.

Незважаючи на це, у США система FSD стикається зі збільшеною увагою з боку регуляторних органів. Хоча генеральний директор компанії Ілон Маск робить ставку на вирішення проблеми автономності як ключової частини майбутнього Tesla, експерти галузі та сама компанія наголошують, що, незважаючи на назву технології, водії повинні тримати руки на кермі та бути уважними на дорозі під час її використання.

Маск під час телефонної конференції щодо прибутків у липні зазначив, що очікує на схвалення системи FSD в Європі, Китаї та інших країнах до кінця року. У квітні він також написав у X, що запуск у Китаї “може відбутися дуже скоро”.

Якщо технологію буде схвалено, це може допомогти Tesla зберегти лідерство в Китаї — найбільшому для компанії зарубіжному ринку, де десятки брендів активно витісняють Tesla та розробляють власні системи передової водійської допомоги. Згідно з даними Китайської асоціації пасажирських автомобілів, постачання Tesla в Китай за перші вісім місяців цього року зменшилися приблизно на 6% у порівнянні з минулим роком.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Tesla дивує ринок несподівано великими продажами автомобілів

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *