Apple представила iPhone 16: все, що потрібно знати про нову лінійку смартфонів (ФОТО)

iPhone 16 може розпізнавати об'єкти при наведенні камери за допомогою штучного інтелекту та шукати фотографії в альбомі за голосовим запитом
Apple представила iPhone 16. Фото - Apple Hub

Компанія Apple на своїй осінній презентації представила нову лінійку смартфонів iPhone 16. Новий смартфон оснащений сенсорною кнопкою зйомки Capture Button із датчиком ступеня тиску. Легкий дотик до неї блокує фокус та експозицію, а натискання забезпечує зйомку. Також новий iPhone отримав кнопку Action Button, яку додали у Pro-версії роком раніше.

Як повідомляє “Kreschatic“, у iPhone 16 інтегровано штучний інтелект Apple Intelligence. Він буде використовуватися, зокрема, для зручнішого спілкування із голосовим помічником Siri. Наприклад, її можна попросити надіслати конкретні фотографії своїм друзям. “Ви зможете сказати: “Надайте Еріці фотографії з суботнього барбекю”, і Siri відкопає фотографії і відразу ж відправить їх”, – навів приклад старший віце-президент Apple з розробки програмного забезпечення Крейг Федерігі. Також Siri може витягувати інформацію з повідомлень, щоб нагадувати про телешоу та музичні рекомендації.

Крім цього, новий iPhone дозволить користувачам отримувати інформацію про навколишні речі – для цього достатньо навести на них камеру. Цей візуальний інтелект можна використовувати, наприклад, для отримання відгуків про ресторан, визначення порід собак або пам’яток.

iPhone 16
iPhone 16 Plus та iPhone 16. Фото – Apple

Діагональ екрану iPhone 16 складає 6,1 дюйми, моделі Plus – 6,7 дюйми. Новий iPhone матиме новий чіп A18 з тринанометровим процесором, який на 30% швидше, ніж процесор попереднього iPhone 15. Ціна нового iPhone 16 буде починатися від 799 доларів, версії Plus — від 899 доларів.

Також Apple анонсувала нову лінійку Pro. У них збільшені в порівнянні з попередніми версіями екрани: 6,3 дюйми у iPhone 16 Pro і 6,9 дюйми у Pro Max. Вони будуть доступні у чотирьох кольорах: чорному, білому, сріблястому та новому «пустельному титані». Apple заявляє, що у iPhone 16 Pro найтриваліший час автономної роботи серед усіх її смартфонів. Новий iPhone Pro буде коштувати від 999 доларів, Pro Max – від 1199 доларів. Початок продажів смартфонів намічено на 20 вересня.

iPhone 16 Pro
Чотири кольори, в яких можна буде купити iPhone 16 Pro та Pro Max. Фото – Apple

На презентації Apple також представила новий годинник Watch Series 10 і навушники AirPods 4. У годинника найтонший корпус (9,7 міліметра), а також найбільший дисплей. Крім цього, у них є функція визначення апное – розлади, при якому уві сні трапляються нетривалі припинення дихання. Ціна годинника починатиметься від 399 доларів.

Apple Watch Series 10
Apple Watch Series 10. Фото – Apple Hub

Нові AirPods трохи змінили форму та отримали оновлений чіп для якіснішого прослуховування. Навушники вийдуть у двох моделях. У просунутої буде активне шумозаглушення. Ціна AirPods починатиметься від 129 доларів.

AirPods 4 мають найзручніший дизайн. Фото – Apple Hub

Також раніше ми писали про те, що Apple цього року вперше представить iPhone Pro і Pro Max, які будуть вироблені в Індії

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *