Google програла апеляцію щодо рекордного штрафу ЄС на 2,42 мільярда євро

Суд ЄС, ухвалив рішення залишити чинним штраф у розмірі 2,42 мільярда євро, накладений на корпорацію Google за порушення антимонопольного законодавства.
Офіс Google. Фото - Varlamov

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Reuters

Штраф, накладений ще у 2017 році, стосується використання Google власного сервісу порівняння цін, що надало компанії несправедливу перевагу над європейськими конкурентами. У 2021 році суд нижчої інстанції вже ухвалив рішення на користь Європейської комісії, а тепер Суд ЄС підтвердив законність цього рішення. Суд чітко заявив, що хоча домінування на ринку саме по собі не заборонено, зловживання цим становищем є порушенням.

Цей штраф є частиною серії санкцій, накладених на Google за антиконкурентні дії, і вже став частиною антимонопольної історії Європейського Союзу. За останнє десятиліття Google зібрав антимонопольні штрафи від ЄС на суму 8,25 мільярда євро. Наразі компанія продовжує оскаржувати інші рішення ЄС, зокрема щодо Android та AdSense, та бореться з новими звинуваченнями, які можуть змусити її продати частину рекламного бізнесу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд США розпочав судовий процес проти Google через монополію на ринку цифрової реклами.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *