Японські вертикальні вітряки: новий етап у розвитку офшорної енергетики

Японія розпочинає амбітний проект у сфері відновлювальної енергетики, представивши новаторські вертикальні вітряки, що працюють на воді. 
Японія. Фото - Flags

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Interesting Engineering 

Ці генератори, розміщені на плавучих платформах, можуть стати вирішенням для країни, де традиційні офшорні вітрові електростанції стикаються з географічними обмеженнями.

Завдяки обмеженій площі мілководдя Японії, розробники шукають інноваційні рішення для ефективного використання енергії вітру. В рамках ініціативи Нової енергетичної та індустріальної технологічної організації (NEDO), японський консорціум вивчає можливість масштабного впровадження вертикальних осей вітряків, що обертаються разом з платформою. Цей підхід обіцяє зменшення витрат на виготовлення плавучих платформ і спрощення їх використання в умовах різної глибини води.

Успішна реалізація проекту може значно знизити витрати на встановлення офшорних вітряків і сприяти їх широкому застосуванню. Вертикальні вітряки, завдяки своїй конструкції, потребують менших і дешевших платформ у порівнянні з традиційними горизонтальними моделями, що може забезпечити економічні вигоди та підвищити доступність відновлювальної енергії.

Ця ініціатива стає частиною глобальних зусиль з розробки нових технологій для зберігання і використання енергії, таких як останній проект данського стартапу Hyme Energy, що запустив перше у світі сховище енергії на основі розплаву солей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що виробник електроніки LG повертається в Росію і реєструє новий торговий знак.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *