Рекордний ріст Hon Hai: AI та iPhone підтримують успіх компанії

Компанія Hon Hai Precision Industry Co., відома також як Foxconn, продемонструвала вражаюче зростання доходів у третьому кварталі 2024 року.
Foxconn. Фото - South China Morning

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg

Показник у 1,85 трлн тайваньських доларів (57,9 млрд доларів США) перевищив як прогнози аналітиків, так і власні очікування компанії. Вражаюче зростання на 20,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року підтвердило поступове відновлення бізнесу після невдалого початку 2023 року.

Основним двигуном цього успіху стала висока потреба в серверах для штучного інтелекту, тоді як попит на смартфони, навпаки, залишається слабким. Інвестиції у сервери, обладнані чіпами від Nvidia, допомогли Hon Hai впевнено зміцнити позиції на ринку, попри тимчасові труднощі в інших сегментах.

Проте залежність від виробництва iPhone все ще залишається ключовою для бізнесу, на який припадає близько 40% доходів компанії. Тим часом продукти для хмарних технологій та мережевих рішень, включно з серверами для AI, забезпечують вже 32% від загального обороту.

Питання щодо тривалості інвестицій у штучний інтелект залишаються відкритими. Хоча великі технологічні гравці, як Meta та Google, активно витрачаються на інфраструктуру, у довгостроковій перспективі ринок потребує проривних рішень, щоб ці інвестиції виправдали себе.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Spotify запустив функцію для прослуховування музики без інтернету.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *