Акції Uber та Lyft взлетіли після розчарування від презентації Tesla

Після нещодавньої презентації нової моделі роботаксі від Tesla, акції таких гігантів як Uber та Lyft значно зросли, що стало приємною несподіванкою для інвесторів.
Uber&Lyft. Фото - CNET

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg

Подія, яку очолював Ілон Маск, мала продемонструвати черговий крок компанії у бік самокерованого транспорту, проте бракувало конкретики. Модель роботаксі Cybercab, а також концепт Robovan, попри свою інноваційність, не надали чітких перспектив розвитку для Tesla.

З моменту оголошення, ринок одразу відреагував на невизначеність: акції Uber та Lyft піднялися, тоді як папери Tesla, навпаки, впали. Відсутність реальних доказів прогресу у сфері автономного керування та зволікання з масовим виробництвом залишили багатьох інвесторів у стані розчарування. У той час як очікувалося, що Tesla продемонструє готовність очолити індустрію автономних транспортних засобів, ринок, схоже, поки не отримав тих відповідей, на які розраховував. 

Зокрема, інші гравці на ринку, такі як Uber, сприйняли подію як можливість зміцнити свої позиції у секторі пасажирських перевезень, не відчуваючи загрозу з боку Tesla у найближчі роки. Незважаючи на амбітні плани Tesla запустити новий транспортний засіб у 2026 році, багато експертів ставлять під сумнів можливість швидкої адаптації цієї технології на масовому рівні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ЗМІ дізналися, скільки коштуватимуть безпілотне таксі та робофургон Ілона Маска.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version