DJI подає до суду на Пентагон через внесення до переліку китайських військових компаній

У своєму позові DJI оскаржує обґрунтованість висновків Пентагону, заявляючи про неточність фактів і відсутність належної юридичної бази для внесення до списку.
DJI Mavic 2. Фото - AFP

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на TC

Компанія-виробник дронів DJI вирішила звернутися до суду з позовом проти Міністерства оборони США через її включення до списку так званих “китайських військових компаній”. Цей перелік було створено з метою посилення економічних санкцій та обмежень проти підприємств, які нібито мають зв’язки з китайськими збройними силами.

DJI заявляє, що намагалася налагодити діалог з Пентагоном протягом понад шістнадцяти місяців, однак безрезультатно. Тому компанія змушена була вдатися до судових заходів, аргументуючи це необхідністю захистити свої інтереси.

У позові зазначається, що через включення до списку компанія зазнала значних фінансових втрат та пошкодження своєї репутації. Крім того, співробітники DJI нібито зазнавали утисків через цей статус.

Варто зазначити, що DJI раніше також потрапляла під санкції інших американських відомств. У 2020 році Міністерство торгівлі США додало компанію до списку, що фактично заблокувало співпрацю американських компаній з нею.

Через рік DJI була включена до “чорного списку” Міністерства фінансів США через звинувачення у причетності до стеження за уйгурами у Сіньцзяні, що компанія заперечує.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що SpaceX отримала контракт від Космічних сил США.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *