Турецьке вантажне судно підірвалось на міні в Чорному морі

Турецьке вантажне судно підірвалось на міні в Чорному морі. Фото - mil.in.ua

Вантажний корабель під прапором Туреччини натрапив на морську міну в четвер в Чорному морі біля узбережжя Румунії та отримав незначні пошкодження, проте екіпаж знаходиться в безпеці.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, британська морська охоронна компанія Ambrey повідомила, що судно наскочило на морську міну на відстані 11 морських миль на північ від Суліни в Румунії, біля входу в Сулінський канал.

За нашою інформацією, вибух стався близько 09:20 (GMT). Корабель став на якір, щоб оцінити пошкодження

– сказано в повідомленні Ambrey.

О 12:10 судно вирушило далі

– додала Ambrey, зазначивши, що жертв немає.

Це був один із перших інцидентів протягом декількох місяців, коли судно зіштовхнулось з морською міною. Зона Чорного моря включена в список високоризикових зон для страхування, а плаваючі міни залишаються небезпекою.

Як повідомляють джерела Reuters, український уряд підтвердив інформацію про те, що судно наскочило на морську міну, додавши, що це, ймовірно, міна часів Другої світової війни або міни, які з`явились з минулого року, та відмовився надавати подальші коментарі.

Йорук Ісик, керівник консалтингової компанії Bosphorus Observer, з посиланням на свої джерела, розповів агентству Reuters окремо, що це було судно Kafkametler, яке зазнало незначних пошкоджень бака і має неушкоджений екіпаж.

Нагадаємо, що Росія відкликала в липні свій підпис із підтриманої ООН «зернової угоди», яка дозволяла Україні перевозити зерно безпечний морським шляхом.

З тих пір Україна створила тимчасовий «гуманітарний коридор» для вантажних судів, і вже декілька кораблів залишили українські порти на Чорному морі з серпня.

Також влада Великої Британії повідомила в середу, посилаючись на розвідку, що Росія може використовувати морські міни для атак на цивільні судна в Чорному морі, включаючи їх в укладанні на шляху до українських портів.

Ambrey повідомила в четвер, що цей інцидент стався в той самий день, коли компанія «повідомила своїх клієнтів про можливе додаткове встановлення морських мін російськими військовими з метою ускладнення експорту зерна України».

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *