“Відмазати” за гроші: прокурор за 10 тисяч доларів намагався врятувати фігуранта від тюрми

Фото - телеграм-канал СБУ

Спільна операція Служби безпеки України (СБУ) і Державного бюро розслідувань (ДБР) призвела до арешту прокурора, який вимагав хабара з метою “відмазати” фігуранта від тюрми в місті Дніпро.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на заяву Служби Безпеки України, посадовець, який працював у Лівобережній окружній прокуратурі міста Дніпро, вимагав суму в 10 тисяч доларів США від місцевого мешканця, чий син став фігурантом у справі про шахрайство та підроблення документів, печаток і штампів.

За отриманий хабар, прокурор обіцяв змінити кваліфікацію злочину на менш серйозний. Згодом він навіть пообіцяв припинити кримінальне провадження, яким він сам був процесуальним керівником.

Фото – телеграм-канал СБУ

Правоохоронці затримали прокурора “на гарячому” під час передачі йому всієї суми хабара. Зараз вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та про обрання запобіжного заходу.

Фото – телеграм-канал СБУ

Розслідування продовжується з метою встановлення всіх обставин цього злочину. Якщо зловмиснику винесуть звинувачення і винесуть вирок, йому загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Операція проводилася за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *