Перезавантаження у військовому керівництві: призначено нового командувача Сил територіальної оборони ЗСУ

Анатолій Баргілевич. Фото - Армія.Inform

Президент України Володимир Зеленський призначив нового командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України, звільнивши генерал-майора Ігоря Танцюру з цієї посади.

Рішення було оголошено відповідним указом, опублікованим на офіційному веб-сайті президента, повідомляє «Kreschatic».

На нову посаду було призначено генерал-майора Анатолія Баргілевича, який раніше виконував обов’язки заступника начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України.

Генерал-майор Ігор Танцюра очолював Сили територіальної оборони з травня 2022 року. До цього він обіймав посаду начальника штабу Антитерористичної операції та був керівником штабу Операції об’єднаних сил, а також заступником командувача Сухопутних військ Збройних Сил України.

Слід зазначити, що раніше неодноразово з`являлась інформація про спроби вбивства генерала Танцюру. Один із інцидентів стався 2 травня, коли Євген Пригожин, на той час ватажок ПВК Вагнера, заявив про знищення бронеавтомобіля в якому, за його словами, можливо, перебував сам генерал Танцюра, під Бахмутом.

Різні джерела підтверджували заяву Пригожина про те, що машину, в якій мав бути генерал, обстріляли. Проте того дня військовий сів у машину супроводу, якій вдалося виїхати з-під обстрілу.

Також раніше українська сторона перехопила дані, що російські сили знають маршрут пересування командувача на фронті протягом найближчих днів. Після цього до його маршруту внесли зміни.

Також раніше ми писали про те, що Зеленський порівняв ХАМАС з Росією

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *