Контрнаступ триває: українські війська просуваються на сході та півдні країни

Українські війська досягають певного прогресу як на східному, так і на південному театрах контрнаступу, який триває вже чотири місяці
Військовослужбовець 3-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ проводить розвідку поблизу Бахмута. Фото - reuters.com

Про це пише The Reuters з посиланням на інформацію від українських військових посадовців, повідомляє «Kreschatic».

Контрнаступ України спрямований на забезпечення контролю над територіями навколо Бахмута, щоб відбити місто, яке було захоплене російськими військами в травні після місяців важких боїв. На півдні Київ хоче просунутися до Азовського моря, щоб розірвати російський сухопутний міст, що з’єднує території, які він займає на півдні та сході.

Ілля Євлаш, речник Східного угруповання військ України, заявив, що наші війська досягли “часткового успіху” поблизу Андріївки, яку звільнили від росіян минулого місяця разом із сусіднім населеним пунктом Клішіївка.

Ми відбиваємо постійні атаки поблизу Кліщіївки та Андріївки

– сказав Євлаш в ефірі національного телебачення.

Кожного дня ми просуваємось на Бахмутському напрямку. Мова йде про сотні метрів, які ми звільняємо від ворогів і зміцнюємо свої позиції. Проте говорити про досягнення конкретних цілей поки рано.

Командувач українськими військами на півдні генерал Олександр Тарнавський написав у Telegram, що українські воїни продовжують наступальні дії в просуванні на південь.

Ми досягли часткового успіху на захід від Вербового

– сказав він, маючи на увазі одне з сіл, на які націлена Україна, перед наступною великою ціллю – містом Токмак.

Незважаючи на критику українського контрнаступу, що періодично з`являється в в західних ЗМІ, президент Володимир Зеленський та інші офіційні особи спростовують припущення західних критиків про те, що Україна не досягла своїх цілей і їй заважають стратегічні помилки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що президент Польщі побоюється, що війна в Ізраїлі відволіче увагу світу від України

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *