Встановлено зрадників, які навели російську ракету на село Гроза (ФОТО)

Служба безпеки України встановила осіб, які навели російський ракетний комплекс "Іскандер" на село Гроза, що знаходиться в Харківській області
СБУ викрила зрадників, які навели російський «Іскандер» на село Гроза. Фото - СБУ в Telegram

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на СБУ, навідниками виявилися двоє місцевих жителів – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат, 23-річним Дмитро Мамон, які приєдналися до російських окупантів під час окупації регіону.

За це їх призначили на посади в окупаційному “управлінні внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області”. Один з них став “водієм конвойної групи”, а інший – “інспектором дорожньо-патрульної служби”. Проте перед звільненням регіону обидва зрадники разом із родинами втекли до Росії, де продовжили співпрацювати на користь країни-агресора.

село Гроза
Посвідчення зрадників. Фото – СБУ в Telegram
село Гроза
Посвідчення зрадників. Фото – СБУ в Telegram

За вказівками російських окупантів вони розпочали формувати мережу інформаторів на підконтрольній Україні території, використовуючи дружні розмови та листування у месенджерах для збирання інформації про дислокацію Сил оборони та масові заходи на території регіону.

З початку жовтня цього року зрадники розпочали збирати інформацію про заплановане перепоховання загиблого українського захисника у селі Гроза. Вони свідомо розуміли, що через їхні дії мирні мешканці, включаючи їхніх знайомих у селі Гроза, стануть жертвами ворожого нападу. Точною адресою та часом мирного заходу вони поділилися з російськими окупантами.

село Гроза
Переписка зрадників. Фото – СБУ в Telegram
село Гроза
Переписка зрадників. Фото – СБУ в Telegram

Ці відомості використали для проведення спрямованого удару на українське село за допомогою ракетного комплексу “Іскандер М”. В результаті атаки загинули 53 мирних мешканці, включаючи малолітню дитину.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що число обмінів полоненими між Росією та Україною значно скоротилося

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *