Україна після війни: шість галузей, що визначатимуть майбутнє країни

Денис Шмигаль, виступаючи на Київському міжнародному економічному форумі, визначив шість галузей, які стануть стовідсотковою основою економіки України після закінчення війни
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль виступає на Київському міжнародному економічному форумі. Фото - kmu.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Урядовий портал, за словами прем’єр-міністра, військово-промисловий комплекс, аграрна сфера, енергетика, Інформаційні технології, будівництво та машинобудування стануть ключовими секторами, що забезпечать стійкий розвиток української економіки після закінчення війни.

Впровадження масштабного державного замовлення на військову техніку та обладнання військово-промислового комплексу є одним із важливих кроків. Цього та наступного років передбачається виділити 400 мільярдів гривень на закупівлю обладнання для Міністерства оборони, а також додатково витратили 40 мільярдів гривень на придбання дронів.

Аграрний сектор, як відзначив Шмигаль, грає важливу роль у валютних надходженнях країни, а подальша переробка продукції стане ключовим фактором для зростання ВВП.

У сфері енергетики, Україна може стати газовим сейфом Європи та активно брати участь у європейському енергетичному ринку, включаючи виробництво водню в майбутньому.

Інформаційні технології – інша перспективна галузь, яка зазнає значного зростання.

Будівництво стане важливим напрямком, оскільки потрібно відновлювати житло та інфраструктуру після завершення війни.

Машинобудування стимулюватиметься з бюджету, а також збільшуватиметься кількість замовлень, як для сектору оборони, так і для цивільного сектору та економіки загалом.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також відзначив позитивні зміни в економіці України у 2023 році, включаючи сповільнення інфляції, збільшення міжнародних резервів та можливість фінансування дефіциту у бюджеті на наступний рік.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Буданов оцінив можливості Росії в війні проти України

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *