Росія зазнає величезних втрат у результаті провалу наступу на Авдіївку – The Telegraph

Росія зазнала великих втрат під час широкомасштабного бронетехнічного штурму, спрямованого на оточення стратегічно важливого міста на сході Донецької області України
Українські військові аналітики вважають, що Москва втратила десятки одиниць бронетехніки, намагаючись захопити «ворота в Донецьк». Фото - mil.in.ua

Як пише The Telegraph в своєму матеріалі, під час наступальної операції Москви з оточення населеного пункту Авдіївка українські війська вибили десятки танків та іншої бронетехніки, повідомляє «Kreschatic».

Російські війська спробували просунутися до міста у стилі бліцкригу, що, здавалося б, було відходом від попереднього небажання використовувати важку бронетехніку в спробі досягти приголомшливих успіхів.

Геолокаційні кадри показали, що росіяни просунулась на 8 кілометрів на північний захід від Авдіївки та близько 6 кілометрів на північ і захід від населеного пункту. За даними військових аналітиків, основна частина сил Москви зосереджена на південний захід від міста.

Голова міськадміністрації Авдіївки Віталій Барабаш назвав наступ росіян «наймасштабнішою наступальною акцією в нашому секторі з початку повномасштабної війни».

Але наступ, здається, загальмувався завдяки українським оборонним рубежам, що складаються з мінних полів і протитанкових позицій, пише видання.

У Генштабі України заявили, що Авдіївку штурмували до трьох російських батальйонів за підтримки танків і бронетехніки. Кадри з поля бою в соціальних мережах останніми днями демонструють спроби України взяти наступ під контроль.

На одному відео український безпілотник помітив просування російської бронетехніки щонайменше з десятка одиниць техніки на північ від Авдіївки, після чого артилерійський вогонь зміг зупинити наступ.

Інший ролик, очевидно знятий українською розвідувальною групою, показує російську колону, що рухається дорогою, перш ніж головна машина зісковзує з понтонного мосту.

Міст між Горлівкою та Ясинуватою, двома містами на схід від штурму, українські війська зруйнували. На одному із знімків інциденту видно знищений під уламками зруйнованої переправи російський БТР 3-Ахмат.

Українські військові експерти підрахували, що за два дні штурму Авдіївки Москва втратила щонайменше 36 одиниць техніки. Втрати росіян включали принаймні по одному з чотирьох основних танків: Т-62, Т-72, Т-80 і Т-90.

Президент України Володимир Зеленський заявив у четвер:

Ми тримаємося. Саме від української мужності та єдності залежить, чим закінчиться ця війна. Ми всі повинні це пам’ятати.

Місто, де колись проживало 30 000 людей, вважається важливим пунктом на оборонних рубежах України та вважається «воротами до Донецька». Це передмістя міста Донецька і перебуває на передовій війни з моменту першого вторгнення на Донбас у 2014 році.

Російські джерела стверджували, що просування стало можливим завдяки тому, що російські війська засвоїли уроки, отримані з попередніх боїв з Україною на півдні. Замість того, щоб використовувати людські атаки, московське командування змогло об’єднати штурмові групи, повітряну розвідку та артилерійський вогонь для наступу.

Також раніше ми писали про те, що Буданов оцінив можливості Росії в війні проти України

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *