Не дозволимо Україні програти війну з економічних причин – міністр фінансів США гарантувала подальшу підтримку

Міністр фінансів США Джанет Єллен у понеділок заявила, що підтримка України залишається «головним пріоритетом» для Сполучених Штатів і Європи, назвавши це вкрай важливим для підтримки військової боротьби України проти вторгнення Росії
Єллен каже, що США будуть боротися за забезпечення надійної економічної допомоги Україні. Фото - cryptorank.io

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, вона сказала, що адміністрація Байдена налаштована підтримувати Україну «стільки, скільки це буде потрібно», і боротиметься за те, щоб двопартійна більшість у Конгресі США затвердила «стабільну» та безперебійну допомогу зруйнованій війною країні.

Ми не можемо дозволити Україні програти війну з економічних причин, коли вона продемонструвала здатність досягати успіху на полі бою

– сказала Єллен у коментарях, підготовлених для її третьої зустрічі з міністрами фінансів єврозони Єврогрупи.

Зустріч Єллен з Єврогрупою відбувається в той момент, коли адміністрація Байдена готується просувати новий пакет військової допомоги вартістю понад 2 мільярди доларів як для України, так і для Ізраїлю, який готує наземне вторгнення після смертоносної атаки 7 жовтня войовничого угруповання ХАМАС, яке керує Сектором Газа.

У своєму виступі Єллен не торкалася ескалації кризи на Близькому Сході, але раніше сказала Sky News, що Америка «безперечно» може дозволити собі підтримувати як Ізраїль, так і Україну.

Раніше деякі республіканці в Конгресі поставили під сумнів фінансування Києва, включно з представником Огайо Джимом Джорданом, який був номінований на посаду спікера Палати представників. Деякі країни ЄС, включаючи Угорщину, також критикували плани Брюсселя.

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив Reuters у суботу, що Україні стає все важче отримати фінансову підтримку.

Єллен високо оцінила плани Європейського Союзу щодо фінансування України вартістю 50 мільярдів євро для надання стійкої економічної підтримки та підтримки реконструкції, зазначивши, що економічна підтримка повинна мати максимальну пільговість, тобто низькі або нульові процентні ставки.

Гнучкість також важлива, оскільки вона може забезпечити початкову бюджетну підтримку в найближчій перспективі, коли вона найбільше потрібна

– сказала вона.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Байден хоче об`єднати допомогу Україні і Ізраїлю в один пакет

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version