Україна отримала ATACMS – Politico

Останніми днями американські ракети були таємно розміщені в Україні
Момент запуску ракети ATACMS. Фото - politico.com

Про те, що Україна тепер може використовувати таємно доставлені США ракети для нанесення дальніх і високоточних ударів, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Politico.

Українські військові у вівторок використали надані США ракети великої дальності, щоб завдати удару по дев’яти російським вертольотам на сході України після того, як Вашингтон таємно відправив зброю останніми тижнями, пише видання.

Поставка та використання на полі бою, підтверджене двома людьми, знайомими з цим кроком, знаменує значне нарощування сил Українською армією, вперше надаючи силам Києва можливість вражати російські цілі так далеко за лінією фронту.

Президент Джо Байден вагався щодо доставки армійської тактичної ракетної системи (ATACMS) через побоювання ескалації конфлікту. Передача вказує на те, що позиція Білого Дому змінилась після повільного українського контрнаступу, резюмує Politico.

Інших подробиць видання не розкриває, але уточнюється, що модифікація ATACMS, яку отримала Україна, має дальність до 160 кілометрів

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ССО України озвучили кількість техніки, знищеної у Бердянську та Луганську

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *