Українські війська форсували Дніпро і закріпляються на лівому березі – ЗМІ

Західні аналітики кажуть, що десантна операція «з високим ризиком і високою винагородою» може розпочатися незабаром після того, як буде закріплено плацдарм на контрольованій Росією території
Українські сили форсували річку Дніпро та зайняли позиції на лівому березі. Фото - esu.com.ua

Згідно повідомлень кількох джерел, українські сили форсували річку Дніпро та зайняли позиції на протилежному березі, просуваючись на окуповану Росією територію на півдні України. Про це в своєму матеріалі пише The Telegraph, повідомляє «Kreschatic». Прокремлівські військові блогери також заявили, що українські війська створили плацдарм, захопили місто Пойма та просуваються на північ до сусіднього міста Піщанівка.

Ці два міста розташовані на південь від зруйнованого залізничного мосту та вгору по річці від автомобільного перетину через Антонівку, тобто ЗСУ доводиться здійснювати небезпечні десантні переходи.

За даними Ukraine Conflict Monitor від Rochan Consulting, Україна скупчила в цьому районі майже 7000 військових, 46 танків, 223 бронетехніки та вісім артилерійських установок.

Щоб здійснити наступ на контрольовану Росією територію, Україні доведеться здійснити десантні рейди через річку Дніпро, оскільки всі основні переправи були зруйновані.

Поза всяких сумнівів, ця високоризикована, але високовинагороджена десантна операція, у разі успіху, наблизить Київ до Криму та дозволить йому обійти російські укріплення в Запорізькій області

– пише Rochan Consulting у звіті, поширеному в середу.

Будь-які наступальні дії, швидше за все, точно повторюватимуть тактику, застосовану українськими силами на сході у Запорізькій і Донецькій областях.

Західні аналітики вважають, що Київ сподівається просунутися до узбережжя Чорного моря, розрізавши російські оборонні лінії та відкривши новий шлях до окупованого Криму.

Отримання ATACMS Україною налякало російських коментаторів тим, що Київ намагатиметься використовувати території на лівому березі, щоб націлитись на тилові логістичні центри Росії.

Телеграм-канал Two Majors, який має понад 400 тисяч підписників, написав:

Інформація, яка стала відомою вчора ввечері про розширення зони контролю ЗСУ на лівому березі Дніпра, свідчить про плани створити справжній плацдарм для подальших дій. Новим елементом ситуації є наявність ракет великої дальності ЗСУ, які були застосовані вчора по аеродрому Бердянську. Зараз противник намагатиметься завдати диверсійних ударів по максимально доступній глибині оборони на південному напрямку, а масований наліт БПЛА сьогодні ввечері може свідчити про уточнення районів позиціонування нашої ППО.

Незважаючи на занепокоєння російської сторони, Rochan Consulting вважає, що ситуація поки складається на користь Москви.

Якщо дивитися на кількість підрозділів, розгорнутих обома сторонами, стає зрозуміло, що українці поступаються

– написала в своєму релізі компанія з оборонного аналізу, що базується в Гданську, Польща.

Але досягнення оперативної раптовості, високий ступінь злагодженості з артилерією може дозволити українцям створити та розширити плацдарм біля берега річки. Однак просуватися всередині Причорноморської низовини буде важко без розгортання додаткових формувань.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Україна і США офіційно підтвердили надання і перше застосування ATACMS на полі бою

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *